FAQ Werkgevers

Online toegang tot al uw gegevens
FEM biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een afgeschermde digitale omgeving voor de opdrachtgever. Hier heeft u bijvoorbeeld inzicht in de gegevens van uw medewerkers, facturen en kunt u desgewenst zelf de uren invoeren. Inloggegevens worden door FEM aan u verstrekt. Inloggen kan via www.inlener.com

Wat gaan mijn medewerkers verdienen?
Wat uw medewerkers gaan verdienen bepaalt u als relatie van FEM zelf. Wij houden wel in de gaten dat u twen allen tijde minimaal het wettelijk minimumloon hanteert. U mag zelf bepalen of en hoeveel u hier in positieve zin van afwijkt.

Hoe meld ik nieuwe medewerkers aan?
Dit kan heel eenvoudig en op twee manieren. De snelste weg is online via de button “Online inschrijven”. Wanneer een medewerker bij ons is ingeschreven, ontvangt hij een gebruikersnaam en wachtwoord van ons zodat hij digitaal al zijn gegevens kan inzien (arbeidsovereenkomst, urendeclaraties en loonstroken).  Als het online inschrijven niet lukt, is het ook mogelijk om een inschrijfset uit te printen en in te vullen. Deze inschrijfset is te vinden onder documenten voor werknemers. Natuurlijk is het ook mogelijk om nieuwe medewerkers bij ons op kantoor langs te laten komen.

Van iedere medewerker ontvangen wij graag een volledige inschrijving. Dat wil zeggen een volledig ingevulde inschrijving met een duidelijke leesbare kopie van een geldig paspoort of ID kaart (voor- en achterkant).

Onder welke CAO vallen mijn werknemers?
Uw werknemers vallen onder de NBBU-CAO. De salarissen en eventuele toeslagen zijn conform de CAO van uw organisatie.

Wat zijn de tarieven van FEM?
De tarieven van FEM zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Klik op “Offerte aanvraag”, vul het formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een offerte.

Welke buitenlandse werknemers mogen in Nederland werken?
Europese regels bepalen dat werknemers uit Europese Economische Ruimte (EER) in Nederland kunnen werken. De EER bestaat alle landen van de Europese Unie en Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Daarnaast zorgt de Rijksoverheid ervoor dat werknemers die Nederland nodig heeft, hier sneller aan het werk kunnen. Vind HIER meer informatie over de toelating van buitenlandse werknemers op de arbeidsmarkt.

Mag ik netto afspraken maken met mijn medewerkers?
Wettelijk gezien is het niet toegestaan om netto afspraken te maken met uw medewerkers. FEM kan wel het gewenste netto bedrag voor u omrekenen naar een bruto salaris. Het is echter makkelijker en voordeliger om meteen bruto afspraken te maken met uw medewerkers. Dit salaris komt namelijk ook in de arbeidsovereenkomst te staan.